Nytt liv, ny start

För ett par månadersedan så började jag bli lite nere till nerverna och jag började bli lite lätt deprimerad.
Och för ca 2 veckorsedan blev det väldigt mycket värre.
Och förre veckan tappade jag bara all livsglädje totalt, fanns lixom ingentinge kvar längre att vara glad över eller att se fram emot. Det hände ingenting i mitt liv längre.
Jag hatar att vara fast och det är precis vad jag är nu, har fast jobb, en kille som jag älskar och som älskar mig å underbara vänner så man kan ju undra vad det finna att klaga över.
Men det händer inget spännande över huvud taget, inget nytt. Och jag vill inte resa iväg på semester igentligen, det är alltid skönt men man kommer alltid tillbaka till vardagen och då är allt lika dant igen.
Det är här hemma som det måste hända nått nytt.

Så jag hade ett väldigt stärkande samtal med en kär vänn och hon fick mig att innse att det fanns saker jag gjorde innan innan jag låste fast mig i ett förhållande som gjorde att jag var glad. 
som fick mig att inse att jag har släppt mig själv och mina egna behov helt å hållet.
Men nu jävlar har jag tatt tag i mig själv.
Något som fick mig väldigt glad innan var träning, så det har jag börjat med igen, sen skall jag se till att försöka göra massa andra grejer som gör mig glad med.
Det är en balans man måste hitta å jag har inte hittat den än men nu gör jag ett försök iaf. 

Böcker

Jag har av någon anledning börjat läsa massor, vilket för mig är en ganska stor ansträngning eftersom jag tryp inte kan läsa.
Eller a så illa e de ju inte, men det går fruktansvärt långsamt eftersom jag har dyslexi. Så jag får ju läsa typ varje sida 2 gånger för att verkligen fatta vad det står. Så jag har alltid undvikit att läsa böcker för jag orkar aldrig läsa klart dom.
Men så för ett litet tag sen så började jag läsa en bok som var riktigt riktigt bra och efter det så har det bara rullat på. Om jag inte har en bok hemma eller att ta med mig på vagnen så blir jag helt nipprig.

Det som är bra att när jag väl hittar en bok jag vill läsa så tar det ju väldigt l¨ng tid innan jag har läst ut den så nöjet håller ju länge. Och jag har faktiskt upptäkt att ju mer jag läser desto bättre går det så jag antar att det går att träna upp det där lite.
Nä nu skall jag gå å klä på mig, göra en macka, sminka mig, packa iordnig min väska (=grön systempåse) och masa mig iväg till jobbet för a:2 gången idag.
Blääää vad jag inte vill... 

Fotboll

Var och tittade på fotboll igår på Ullevi. Det va la inget höjdar spel från blåvitt direkt men huvudsaken var att vi spöade ÖIS till slut.
Det satt långt inne min i 89:e minuten petade dom in bollen och matchen slutade 2-1 till IFK.

Min största vinst var iof att jag fick med mig min älskling på matchen.
Och tro det eller ej, men han tyckte det var kul och frågade till och med om vi inte kunde gå på nästa också.
Självklart säger man ju inte nej till det :)

Cicci undrade om vi ville följa med GFK till Gävle den 13/9, och det hade ju vart ruggigt jäkla kul. dom i GFK som jag träffat är jävligt roliga, jag har aldrig vart i Gävle och kolla på fotboll är alltid roligt så de kan nog va riktigt kul.
Får se till att man inte jobbar då bara. Eller dagen efter. 

Bokningsavgift

Varför koster det 30 kr per biljett som man bokar och skall hämta ut. Jag kan köpa att dom har en avgift per köptillfälle men inte per biljett.
Igår köpte jag 3 biljetter på nätet till matchen nu på söndag mellan IFK och ÖIS. Jag betalade dom på nätet och den enda sercie jag fick var att han bakom kassan knappa in ett nr på sin maskin som jag stog och läste upp för han, så han behövde inte ens läsa själv.
Sen skrev en maskin ut de 3 biljetterna och han var tvungen att ta dom från maskinen och ge dom till mig. Han ansträngde sig inte ens att lägga ner biljetterna i ticnetfodralet som man alltid får, utan han gav mig det och lät mig göra det på egen hand också. Dena utmärka service kostade mig 90kr. 90kr för att han skulle trycka på 5 knappar och sedan räcka mig biljetterna. Hade kunnat förstå avgiften om man gick in till ett biljettkontor och till en person som satt där bakom en disk och gjorde hela beställningen och betalningen åt en, men nu gör man ju allt jobb själv och ändå skall man betala.

Till och med när man verkligen gör allt själv och skriver ut biljetten hemma på skrivaren får man fortfarande betala en avgift för det. Då undrar jag verkligen vad det är för service jag betalar en avgift för!

Kan dom inte då bara baka in priset för servicen i biljettpriset, så hade folk som jag inte behövt bli gnälliga om sådanna här grejer.
Men nu e vi det och vi har fått nog!

Kom vi bildar en falang!

idioternas afton

Jag vill bara börja med att påpeka att jag är en av dessa idioter i afton, men jag var i gott sällskap.
Men jag var först ut.
Det började med att jag tänkte att det började bli dax att dra sig mot jobbet, vilket är likamed att klä på sig och hasa sig iväg til spårvagnen.
Så det gjorde jag och när det var ca 25m kvar till hållplatsen ser jag vagnen komma så då var jag tvungen att spring (jag vill tillägga att jag ALDRIG springer till spårvagnen. Det slutar ALLTID med att man får skämmas för att man precis missar den, men idag fick jag skämmas för något annat)
Jag kanske glömde att säga att jag dagen till ära hade valt att ta på mig ett par byxor som är väldigt pösiga och slappa i midjan. Resultatet av detta är att när man har telefonen i ena fickan och nycklarna i andra och börjar springa så ramlar byxorna ner.
Nu menar jag inte att dom glider ner 2-3cm utan dom var näst in till i knähöjd innan jag fick tag i dom snubblade till och snyggt drog upp dom upp till armhålorna UTANPÅ linnet.
Jag såg lite ut som någon med någon form av handikapp som försökt klä på sig själv.
Väl på vagnen rättade jag ytterst odiskret till mina kläder låtsades som ingenting och gick och satte mig.

Då kom idiot nr2, han satt mitt emot mig och hade för det första på sig ett par byxor som det såg ut att typ rinna vatten av, men det var bara nån efekt tyget hade (jag kollade efter en pöl på golvet men fan ej någon). Dom var jätte fula. Han var en sån där riktigt dreggig hårdrockare med långt stripigt hår, inte svart med utväxt faktiskt utan typ mellanblont, men lika striigt och äckligt iaf. Och som san hårdrockare satt han med lurar över öronen och headbangade hysteriskt och varvade trummvirvlar på knäna och bröstet med riffig luftgitarssolon. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!

Sen kommer vi till en jag inte gärna vill kalla idiot för hon var handikappad. Jag är jätte rädd för handikappade människor, särskillt dom i rullstol.  Självklart var hon tvungen att sätta sig bredvid mig, inte bredvid sin assistent som satte sig på sätet bakom utan bredvid mig.
Först försökte jag låtsas som jag inte fatta att de va mig hon prata med. Men det gjorde bara att hon i stället typ la sig i mitt knä och titta upp på mig underifrån och sa hej typ 100ggr.
Så jag hälsade artigt tillbaka fick en hjärtinfarkt och hoppades att vårt samtal var över, det var det inte!
För nu var vi bästa vänner helt plutsligt och hon ville ha en kram. Hennes assistent sa inte ett ljud. Har dom inte med sig dom för att bli omhändetagna?
Som tur var skulle dom bara 4 hållplatser så efter et kunde jag andas ut.

Sen har vi nr4. På jobbet träffar man väldigt ofta på så kallade tågnördar. Idag kom det en riktigt sån sneseglare som ville veta exakt hur mycket ström ett vanligt lok drar när det kör utan vagnar ca 25 30m. Jag viste inte svaret på detta. Det viste inte heller föraren som stog bredvid mig.
Att svara vi vet inte var inte ett godtagbart svar, för då ville han att någon av oss skulle köra han denna sträcka i loket så att han själv kunde få se på instrumenten inne i loket och komma fram till en egen slutsats. Detta ville ingen av oss göra eftersom vi båda var upptagna med att utföra våra respektive jobb.
Men det var inte heller ett ok svar. Så då började han ställa 200 frågor om allt annat som rörde detta loket på spåret bredvid oss.
Jag vill bara göra klart att jag är väldigt extremt ointresserad av tåg, jag vet det jag måste veta för att kunna utföra mitt jobb sen stoppar mina kunskaper och mitt intresse.
Därför blev han inte nöjd med några av våra svar så jag sa att jag var tvungen att gå å jobba och föraren gjorde lika dant.
Senare berattar min kolega som gick ut för att köra undan loket att han hade stått kvar där fortfarande och börjat fråga honom exakt samma frågor. Väldigt intressanta människor man möter på jobbet.

På tal om det, igår natt blev vi filmade när vi jobbade, när vi skulle växla iording nattågen var det en snubbe som ryckte fram vidiokameran och filmade oss när vi körde fram och tillbaka med våra vagnar.
Vad fan skall man med en sån film till. Den e inte direkt intressant, spännande eller särskillt bra antagligen eftersom det var mitt i natten och därmed ganska så mörk. Vad skall han göra lixom, visa den för släkt å vänner när han kommer hem och berätta om allt spännande som hände på hans tågresa.
Vissa människor vill man bara tycka synd om nästa...

Nu är kl04.00 och det är hög tid för mig att dra mig hemmåt. Skall bli jävligt gött att bara sova imorgn, eller a, sova lämna paket till kusin Daniel sen fortsätta sova. Johnny skall nog få agera min lilla betjänt imorgon medans jag bara ligger i sängen och kollar på de 2 sista sesongerna av vänner (boxen genomtittad för 3e gången, dom blir aldrig dåliga).
Låter som en bra daxplan, någon gång under dagen skall jag ringa till telesnor och fråga varför i helvete dom skickar 2 fakturor till mig...

RSS 2.0